Prepaid creditcard met iban

Prepaid creditcard met iban

Er zijn meerdere aanbieders van een prepaid creditcard met Iban in Nederland. De aanbieders zijn o.a. [N26](/n26), [Revolut](/revolut) en [Bunq](/bunq). Bij Bunq kan je het rekeningnummer alleen gebruiken om geld te storten op de kaart. Bij Revolut en N26 kan je ook geld overmaken naar andere rekeningen.

Een IBAN nummer is de bankrekeningnummer van je bankrekening. Dit krijg je automatisch bij alle banken als je een rekening opent. Bij een creditcard is dit niet zo, maar er zijn dus enkele aanbieders die een prepaid creditcard, of een prepaid debit card gratis uitgeven. Dit is dan een Mastercard of een Visakaart. Dit werkt net als een echte creditcard, alleen moet je er wel voor zorgen dat er geld op de rekening staat voordat je de kaart kan gebruiken.

Een nadeel is overigens dat de kaart niet altijd en voeral wordt geaccepteerd. Vooral als er sprake is van borg, zoals bij het huren van auto’s, kan het niet altijd. Ook bij bepaalde tankstations zijn er limieten. Deze limieten gelden overigens niet voor de kaart van Bunq. Deze Nederlandse aanbieder zegt een manier te hebben om dit probleem te omzeilen. Met deze kaart kan je dus wel gewoon auto’s huren als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Zie hieronder meer informatie over deze aanbieders als ook enkele alternatieven die hierboven nog niet genoemd zijn.