Opwaardeer Creditcard

Een opwaardeerbare creditcard is een soort prepaid creditcard waarmee je geen schulden kunt maken. De opwaardeer creditcard is steeds populairder aan het worden. In Nederland en België zijn er vrij veel aanbieders te vinden voor deze prepaid creditkaart.

Een opwaardeer Creditcard werkt in feite precies zoals een gewone creditkaart. U kunt er mee betalen. Zowel online op internet als in winkels. U kunt er ook een reis mee boeken. Het enige verschil is dat u eerst geld moet storten op de prepaid creditcard. U moet hem dus eerst opwaarderen.

Opwaarderen gaat erg makkelijk. Bijvoorbeeld online via iDeal. Maar u kunt ook gewoon cash geld storten op de creditcard. Dit gaat via de bankrekening van de creditkaartmaatschappij. Het is zelfs mogelijk om uw loon gestort te krijgen op de Opwaardeer Creditcard. U moet in de meeste gevallen dan alleen de bankrekening doorgeven en uw kaartnummer. Dan krijgt u het geld automatisch op uw prepaid creditcard gestort.

Kosten

De meeste prepaid kaarten zijn vrij goedkoop. Een prepaid Mastercard kost slechts € 17,50 euro per jaar. Die kosten zijn dus erg laag. Andere kaarten zijn zelfs goedkoper of iets duurder in de aanschaf. Voor een vergelijking van de aanschafkosten kijkt u hieronder.

Laat u zich echter niet zomaar verleiden tot het kopen van de kaart voordat u ook weet wat de overige kosten zijn. Zo zijn er ook kosten voor het gebruik van de kaart. Deze kosten zijn vooral hoog als u de kaart gebruikt voor het pinnen van cash via de betaalautomaat. Uit onze ervaring is vooral de ICS Prepaid Mastercard het goedkoopst en het meest klantvriendelijk.

Opwaardeer Creditcard Vergelijken

U kunt bijvoorbeeld ook een kaart aanschaffen via Money2gocard.nl. Maar bij die aanbieder betaalt u 2% aan kosten als u de kaart wilt opladen. U bent dus een dief van uw portemonnee in dit geval. Stel u wilt de kaart met €1.000 opladen, dan betaalt u direct 20 euro aan extra kosten. Bij ICS betaalt u voor iedere storting op de Card standaard € 0,95. Dat is dus een heel stuk goedkoper.

Ook bij andere aanbieders is het oppassen. Zo kunt u een prepaid creditcard kopen bij VIABUY voor € 69,90 (1e jaar gratis, daarna 19,90 per jaar).

Ook het GWK biedt een opwaardeer creditcard. De kosten van deze aanbieder liggen ergens in het midden van alle aanbieders. Zo betaalt u ook kosten voor het opwaarderen van de kaart, maar is het maximum bedrag 10 euro. Maar bij GWK betaalt u wel elke maand extra kosten als u de kaart niet gebruikt. Bovendien kunt u daarom ook een negatief saldo krijgen. En bij een negatief saldo heeft u weer meer aanvullende kosten. Deze kosten kunnen dus makkelijk oplopen.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan een opwaardeer creditcard. Maar er zijn zeker ook nadelen. Let goed op met welke aanbieder u in zee gaat. Wij raden de Prepaid Mastercard van ICS aan. Deze is redelijk goedkoop in aanschaf (€ 17,50 euro) en de bijkomende kosten zijn lager dan bij de andere aanbieders. Bovendien betaalt u ook geen extra kosten als u de kaart niet gebruikt.

Aanbieders Prepaid Creditcards