Prepaid Creditcard Aanvragen

Een prepaid creditcard aanvragen bij de SNS, ING of de Rabobank? Vergeet het maar. De grote banken bieden de kaart nog niet aan, maar er zijn wel andere aanbieders van een prepaid creditcard in Nederland. Een prepaid creditcard online aanvragen of een prepaid creditcard online kopen. Je kan ook in de winkel terecht, maar wij hebben voor u de lijst van alle aanbieders. De kaart wordt steeds populairder, want deze biedt meer veiligheid en minder risico dan een gewone creditcard.

Een prepaid creditcard uitzoeken is erg makkelijk. Vroeger hadden de prepaid creditkaarten een slechte naam omdat ze zo duur waren. Maar er zijn nu veel nieuwe aanbieders van de oplaadbare creditcard. Je krijgt de kaart nu gratis bij N26 of tegen een kleine eenmalige vergoeding bij Bunq als je de kaart ook met iDeal wilt gebruiken (om mee te betalen en op te laden). Bekijk direct hieronder onze beste keuze of zie alle aanbieders.

Wat is een Prepaid Creditcard?

Een prepaid creditcard is een betaalkaart van Mastercard of Visa die je moet opladen. Je kan er geen negatief saldo op hebben staan. Zoiets als rood staan of geld lenen kan dus niet met deze kaart. Opladen kan vaak met een overschrijving van een bankrekening, met een andere creditcard of met iDeal.

Het voordeel van een Prepaid Creditcard is dat je er geen schulden mee kan opbouwen. Ze zijn erg handig voor als je met vakantie gaat of voor online betalingen. De kaart is ook erg handig als je je aan een budget wilt houden.

Mastercard Prepaid Aanvragen

In Nederland zijn er twee grote creditcard aanbieders, dat zijn VISA en Mastercard. Er is ook nog American Express, maar die bieden geen geen prepaid creditkaart aan. Je kan een prepaid creditcard niet direct bij Visa of Mastercard aanvragen. Dat gaat via een aanbieder zoals het Nederlandse Bunq. Zij bieden via de app een gratis virtuele Mastercard aan en een plastic kaart voor 10 euro (kies hier voor de Travel Card). Voor je Bunq Travel Card hoef je niet te wachten, of een kantoor te bezoeken. Je hebt alleen je mobiel nodig. In 5 minuten kan je de kaart gebruiken.

Deze kaart komt met een rekeningnummer dat je kan gebruiken om geld te storten. Dit kan ook via iDeal. Bovendien kan je met de kaart ook betalen via iDeal. Dat is een groot voordeel ten opzichte van alle andere kaarten die je in Nederland kan krijgen. Bunq is een nieuwe bank die vooral onder jongeren populair is.

Een grote aanbieder van creditcards in Nederland is ICS. Dat is een dochteronderneming van ABN Amro. Deze aanbieder biedt alleen gewone creditcards aan. De prepaid variant is alweer een tijdje van de markt gehaald. Dit is niet heel erg, want qua innovatie loopt ICS duidelijk achter op aanbieders zoals N26, Revolut en het Nederlandse Bunq.

Beste Prepaid Creditcard Aanvragen

Wilt u een goede prepaid creditcard, dan kiest u in de meeste gevallen voor de prepaid creditcard van ICS. Zij vragen een bijdrage van € 17,50 per jaar voor de kaart maar opladen via een bankoverschrijving is gratis. Via iDeal opladen kan overigens niet, maar u kunt wel bij de balie van de bank (tegen kosten van de bank) cash geld op uw kaart (laten) zetten.

Ook de kaart van VIABUY kost niets bij het opladen via bankoverschrijving, wel via iDeal. De jaarbijdrage van deze kaart is echter hoger. U betaalt € 69,90 als aanschafprijs en na het 1e jaar 19,90 per jaar. Een voordeel van de VIABUY kaart is trouwens dat deze kaart ook met een online bankomgeving komt. Dit betekent dat u via de kaart ook overschrijvingen kan doen naar andere bankrekeningen.

Aanbieders Prepaid Creditcard