Creditcard vergelijking

Het is niet makkelijk kiezen tussen Creditcards in Nederland. Een Creditcard vergelijking helpt daarbij, maar waar moet je op letten? Je hebt pak en beet 3 of 4 belangrijke punten, en belangrijke vragen die je jezelf kan stellen.

  • Welke creditcards kan je gratis krijgen?
  • Welke creditcard kan je in termijnen terugbetalen?
  • Welke creditcard biedt de beste voorwaarden tegen de beste prijs?
  • Wil je een creditcard bij je eigen bank of elders?

Aanbiedingen creditcard Nederland

Creditcard bij je eigen bank of elders

Als we alleen naar de klassieke creditcards kijken, dan zijn er in Nederland twee aanbieders (Mastercard en VISA) die allebei uitgegeven worden door ICS. ICS komt oorspronkelijk voort uit de Bank of America en is nu een onafhankelijke dochteronderneming van de ABN. Het is veruit de grootste uitgever van creditkaarten in Nederland. Het is de enige aanbieder in Nederland die de klassieke creditcard zoals we die kennen uit naam van Mastercard en Visa uitgeeft.

Je hebt daarbij de keuze of je de creditcard dan direct bij ICS wilt aanvragen, via de bank waar je een bankrekening hebt, óf via een aanbieder zoals de ANWB en de Bijenkorf. Een voordeel van de creditkaart direct aanvragen bij de ICS is dat je de rekeningen gescheiden houdt en dat de bank niet zomaar geld van andere rekeningen kan opnemen. De goedkoopste versie is in dat geval de ICS Mastercard voor 20 euro, de ANWB card voor 16 euro en de Bijenkorf voor 18,50. Alleen bij de Rabobank en de ING bank is de kaart géén uitgave van de ICS maar van de bank zelf.

  • Wil je bij je eigen bank de kaart aanvragen, dan ben je het goedkoopst uit bij de Rabobank en bij KNAB. Daar is de kaart gratis inbegrepen bij de bankrekening (3,60 euro per maand bij de Rabobank en 5 euro per maand bij Knab).
  • De ING is €18,60, ABN €22,42 en SNS €15,75

Hét nadeel van een kaart bij je eigen bank is dat de bank het geld automatisch afschrijft van je tegenrekening en zelfs kan vorderen van je andere rekeningen die je bij dezelfde bank hebt. Dat kan de ICS alleen bij automatische incasso (die je ook weer kan terugboeken als het moet). Je moet dus altijd genoeg geld op je rekening hebben staan als je een creditcard aanvraagt bij je eigen bank.

In alle gevallen krijg je te maken met ICS. Je maakt ook gebruik van de ICS app bijvoorbeeld en je hebt vaak ook te maken met de ICS klantenservice, voorwaarden en aanbiedingen. Je betaalt ook de rekening aan het ICS.

Het voordeel van een kaart bij de ICS, zoals de Worldcard en de Mastercard, is dat je de kaart onafhankelijk krijgt van de bank. Dit is dus ook het geval bij ABN, SNS, ASN en KNAB. Dat betekent dat als je te laat bent met betalen, dit niet betekent dat de bank meteen dit geld kan vorderen van andere rekeningen zonder uw toestemming. U heeft en behoudt de controle over uw rekeningen. Hetzelfde voordeel heb je als je een creditcard aanvraagt bij de ANWB of de Bijenkorf. Bij de ING bank en Rabobank heb je dit voordeel dus niet.

Prepaid Creditcards

Een andere optie die er is zijn de prepaid creditkaarten. Voorheen waren die veel duurder, maar tegenwoordig zijn er nieuwe online aanbieders die de kaart gratis aanbieden. De kaarten komen zelfs in combinatie met een gratis bankrekening en zijn dan ook zeker de moeite waard.

Wat deze kaarten anders maakt dan de klassieke creditcards, is dat je er eerst geld op moet hebben staan. Je kan dus geen geld uitgeven dat je er niet op hebt staan. Vind je dit handig, kies dan voor één van deze aanbieders. Vind je het juist omslachtig, en werk je liever met gespreid betalen, of automatische incasso, kies dan voor een aanbieder van de klassieke creditcards hierboven.

Aanbieders Prepaid Creditcard