Creditcard kosten vergelijken

Bekijk hier direct een vergelijking tussen de kosten van de creditcard aanbieders in Nederland. Direct inzicht in de kosten en de aanbieders. Bij welke onafhankelijke creditcard aanbieder bent u wat betreft de kosten goedkoper uit? Zie ook de onze creditcard vergelijking.

Creditkaart vergelijken banken

De creditkaart is er in een aantal vormen. De gewone standaard creditcard in Nederland wordt uitgegeven door Visa, Mastercard of American Express. Visa en Mastercard worden in Nederland het meest gebruikt. Vooral MasterCard kom je vaak tegen. Zij geven een licentie aan banken zoals de ING, ABN en Rabobank om een creditkaart uit te geven aan hun klanten en zijn meestal goedkoper dan Visa.

MasterCard is meestal goedkoper. Maar let trouwens wel op dat de MasterCard (vooral online en buiten de EU en de VS) iets minder geaccepteerd wordt dan Visa World Card. Verder zijn er weinig verschillen. Visa is trouwens een iets sterkere merknaam dan MasterCard. American Express is een meer exclusieve premium Creditcard die duurder is.

Maar u hoeft niet alleen bij een bank aan te kloppen voor een creditkaart. U kunt ook terecht bij de welbekende ICS CARDS voor een MasterCard Classic en een VISA World Card. ICS komt oorspronkelijk van de Bank of America en is nu een onafhankelijke dochteronderneming van de ABN. Het is veruit de grootste uitgever van creditkaarten in Nederland.

Het voordeel van een kaart bij ICS is dat u de kaart onafhankelijk krijgt van uw bank. Dat betekent dat eventuele schulden op de kaart, bijvoorbeeld als u laat bent met terugbetalen, niet betekent dat de bank zomaar geld kan vorderen van uw andere rekeningen zonder uw toestemming. Dat scheelt. U heeft en behoudt de controle over uw rekeningen.

Creditcard kosten vergelijken

ICS geeft op hun beurt weer toestemming aan derde partijen om creditkaarten uit hun naam uit te geven. Dit zijn bijvoorbeeld de bekende MasterCard creditkaarten van de ANWB, maar ook van enkele banken. Heeft u een kaart van de ANWB dan bent u via via in feite een klant van de ICS. Een kaart via de ICS heeft trouwens ook meer voordelen. Zo krijgt u ook een aankoopverzekering van 6 of 12 maanden en een aanvullende reisverzekering cadeau. Dat biedt veel extra zekerheid.

Aan een creditkaart zijn niet veel extra kosten verbonden. U betaalt een jaarbijdrage voor de kaart. De jaarbijdrage loopt uiteen van € 24,95 euro tot € 85 euro. Via de ANWB kunt u bijvoorbeeld voor € 24,95 euro een kaart krijgen. Dat is buiten enkele banken om veruit de goedkoopste optie. Direct via de ICS een MasterCard Classic aanvragen kost u € 29,95 euro per jaar.

Houd verder ook rekening met andere kosten. Bijvoorbeeld kosten om geld op te nemen via een bankautomaat. Als u cash geld wilt opnemen, dan betaal je daar bijna altijd een opslag voor. Dit bedrag is meestal rond de €4 of €5 euro. Zo betaalt u bij de ING € 4,50 euro zonder opslag, maar bij de ABN bank betaalt u extra. als u meer dan € 1.125 euro opneemt, dan geldt een opslag van 4 % van het totaalbedrag dat u pint. Bij de ANWB betaal je 4% aan kosten, en dat geldt ook voor de kaarten bij de ICS zoals de VISA WorldCard en de MasterCard Classic.

Prepaid Creditkaart vergelijken

Een andere soort Creditkaart is de prepaid Creditkaart. Deze kaart werkt anders. Hier moet u namelijk eerst geld op storten voordat u de kaart kunt gebruiken. U kunt hiermee in principe geen schulden maken zoals dat wel geldt met de gewone Creditkaart.

De Prepaid Creditkaarten zijn erg populair aan het worden. Dit omdat mensen er een veiliger gevoel bij hebben of omdat ze vanwege schulden uit het verleden geen normale creditkaart kunnen krijgen. De Prepaid Creditkaart heeft echter ook andere soort kosten die het niet altijd meer voordelig maakt. Zo betaal je bij veel aanbieders kosten om geld op de kaart te zetten. Dit loopt uiteen van 0,95 euro tot 3.5 %. Zie voor een goed overzicht de Beste Prepaid Creditkaarten.

Aanbieders Prepaid Creditcard