Beste Prepaid Creditcard Nederland

Wat is de beste prepaid creditcard in Nederland? Er zijn anno 2021 meerdere gratis prepaid creditkaarten. Je kan kiezen tussen creditcards met goede voorwaarden, zoals gratis opladen en een gratis bankrekening.

De beste prepaid creditcard in Nederland is de creditcard met de minste totale kosten, de beste voorwaarden en een goede app voor je mobiele telefoon. De keuze is daarmee snel gemaakt. Deze gaat tussen aanbieders zoals Bunq, N26 en Revolut.

Er zijn ook slechtere deals denkbaar. Wil je bijvoorbeeld geld betalen om de kaart op te laden? Liever niet. Kies daarom een van de betere aanbieders zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Wij vergelijken voor u de kaarten hier en laten zien in welke situatie u het beste voor een gratis aanbieder kiest of voor welke andere aanbieder.

In Nederland zijn er zo’n 10 aanbieders beschikbaar van een prepaid creditcard. Dit zijn bijna allemaal prepaid Mastercards, en een aantal biedt ook visa prepaid kaarten aan. Sommige aanbieders bieden u een gratis prepaid kaart aan, maar vragen wel kosten om de kaart op te laden. Andere kaartaanbieders zijn iets duurder en vragen geen extra kosten voor het opladen. Tot slot zijn er ook weer kaarten die juist erg duur zijn om aan te vragen, zoals die van ViaBuy.

Prepaid Creditkaart AanschafkostenOplaadkostenOpladen
Bunq€ 2,99 per maand
(1e maand gratis)
€ 0,00 (Bankoverschrijving )
€ 0,00 (iDeal)
iDeal, Creditcard en Bankoverschrijving (IBAN)
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00€ 0,00 (Bankoverschrijving )Bankoverschrijving (IBAN)
Revolut€ 0,00€ 0,00 (iDeal)
€ 0,00 (Bankoverschrijving )
iDeal, Creditcard en Bankoverschrijving (IBAN)
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)€ 0,00 / 2,50 %
(Bankoverschrijving / iDeal)
Bankoverschrijving en iDeal
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 69,90
(1e jaar gratis, daarna 19,90 per jaar)
€ 0,00 / 1,75 %
(Bankoverschrijving / iDeal)
iDeal, Cash, Bankoverschrijving (IBAN)

Gratis Prepaid Creditcard

Alle fysieke kaarten kosten geld, behalve die van N26. Is de kaart alleen bedoeld voor online gebruikt, dan kunt u trouwens ook kiezen voor een virtuele prepaid creditcard. Deze zijn vaak wel gratis en gratis opladen is ook mogelijk bij een aantal aanbieders. Bunq is de enige met gratis opladen via iDeal. Revolut en N26 bieden alleen bankoverschrijvingen aan, of creditcard overschrijvingen.

Goedkoopste Prepaid Creditcard

Voorheen was je wel het goedkoopst uit met een Prepaid Mastercard van ICS. Maar de prijs daarvan is veranderd. Je betaalt nu 3 jaar vooruit voor €65. Nu zijn de enige echte goede aanbieders die van N26, Revolut, Bunq en misschien ook iCard.

De kaart van VIABUY staat ook erg hoog aangeschreven en biedt zelfs meer voordelen. Maar het product is inmiddels wel ingehaald door de rekeningen van N26 en Revolut. Net als bij hen betaal je geen extra kosten voor bijvoorbeeld het opladen van de kaart via bankoverschrijving. Maar de jaarlijkse kosten zijn veel hoger. Je betaalt € 69,90 als aanschafprijs en na het 1e jaar 19,90 per jaar voor het gebruik ervan.

Je krijgt hier wel iets extra’s voor terug, namelijk een echte bankomgeving (net als bij N26, iCard en Revolut). Je kan de kaart daarmee ook gebruiken voor het overschrijven van geld naar andere rekeningen. Je kan de kaart dus gebruiken als alternatief voor een bankrekening. Bovendien kan je de kaart ook opladen via iDeal, maar wel tegen extra kosten. Bij Revolut en bunq kan dit laatste gratis.

Aanbieders Prepaid Creditcard