Beste Prepaid Creditcard Nederland

Er zijn anno 2023 meerdere gratis prepaid creditkaarten beschikbaar. Je kan kiezen tussen prepaid creditcards met goede voorwaarden, zoals gratis opladen en een gratis bankrekening. Maar wat is de beste prepaid creditcard in Nederland?

De beste prepaid creditcard in Nederland is de creditcard met de minste totale kosten, de beste voorwaarden en een goede app voor je mobiele telefoon. De keuze is daarmee snel gemaakt. Deze gaat dan tussen Bunq en Revolut. Daarnaast zijn N26 en ICS Go ook goede keuzes.

Revolut

Voor iedereen valt natuurlijk een andere keuze te maken, maar de app van Revolut is eigenlijk wel het fijnst om te gebruiken. Je krijgt namelijk gratis de mogelijkheid om eenmalige kaarten aan te maken die je gebruikt voor online winkelen. Deze kaarten kun je eenmalig gebruiken en daarna worden deze automatisch weggegooid. Dit zijn virtuele kaarten die je alleen online gebruikt.

Daarnaast krijg je ook bij Revolut ook een plastic kaart thuis gestuurd. Deze kaart beheer je ook gewoon via de app. Geld storten op de rekening gaat via iDeal, of via een gewone bankoverschrijving. Je kunt ook direct geld storten via een andere creditkaart.


Andere aanbieders

  • Bunq is volledig in het Nederlands beschikbaar, en is ook erg makkelijk te gebruiken. Bovendien krijg je ook een extra Nederlandse bankrekening erbij. De kosten zijn € 2,99 per maand voor de basisversie.
  • De N26 app is ook erg fijn te gebruiken, maar heeft minder mogelijkheden dan Revolut en Bunq. Je krijgt er een Duitse bankrekening bij. Geld storten op deze rekening kan gewoon gratis via je Nederlandse bankrekening.
  • ICS heeft ook een prepaid creditcard die erg populair is in Nederland. Dit is de ICS GO – Prepaid Creditcard. Bij deze kaart betaal je €65,00 vooraf, om de kaart 3 jaar te gebruiken. Dit komt neer op € 22,- per jaar. Opladen van de kaart gaat handig via iDeal of bankoverschrijving. Je kan maximaal 10.000 euro op je kaart zetten. Je krijgt een gratis aankoopverzekering bij de kaart. Dit is een prepaid creditcard zonder bankrekening.

Minder goede deals

Er zijn ook slechtere deals denkbaar. Wil je bijvoorbeeld geld betalen om de kaart op te laden? Liever niet. Kies daarom een van de betere aanbieders zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Wij vergelijken voor u de kaarten hier en laten zien in welke situatie u het beste voor een gratis aanbieder kiest of voor welke andere aanbieder.

In Nederland zijn er zo’n 10 aanbieders beschikbaar van een prepaid creditcard. Dit zijn bijna allemaal prepaid Mastercards, en een aantal biedt ook visa prepaid kaarten aan. Sommige aanbieders bieden u een gratis prepaid kaart aan, maar vragen wel kosten om de kaart op te laden. Andere kaartaanbieders zijn iets duurder en vragen geen extra kosten voor het opladen. Tot slot zijn er ook weer kaarten die juist erg duur zijn om aan te vragen, zoals die van ViaBuy.

Prepaid CreditkaartAanschafkostenOplaadkostenOpladen
Bunq€ 0,00
€ 0,00 (Bankoverschrijving )
€ 0,00 (iDeal)
iDeal, Creditcard en Bankoverschrijving (IBAN)
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00€ 0,00 (Bankoverschrijving )Bankoverschrijving (IBAN)
Revolut€ 0,00€ 0,00 (iDeal)
€ 0,00 (Bankoverschrijving )
iDeal, Creditcard en Bankoverschrijving (IBAN)
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)€ 0,00 / 2,50 %
(Bankoverschrijving / iDeal)
Bankoverschrijving en iDeal
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 69,90
(1e jaar gratis, daarna 19,90 per jaar)
€ 0,00 / 1,75 %
(Bankoverschrijving / iDeal)
iDeal, Cash, Bankoverschrijving (IBAN)

Gratis Prepaid Creditcard

Alle fysieke kaarten kosten geld, behalve die van N26. Is de kaart alleen bedoeld voor online gebruikt, dan kunt u trouwens ook kiezen voor een virtuele prepaid creditcard. Deze zijn vaak wel gratis en gratis opladen is ook mogelijk bij enkele aanbieders. Bunq is de enige met gratis opladen via iDeal. Revolut en N26 bieden alleen bankoverschrijvingen aan, of creditcard overschrijvingen.

Goedkoopste Prepaid Creditcard

Voorheen was je wel het goedkoopst uit met een Prepaid Mastercard van ICS. Maar de prijs daarvan is veranderd. Je betaalt nu 3 jaar vooruit voor €65. Nu zijn de enige echte goede aanbieders die van N26, Revolut, Bunq en misschien ook iCard.

De kaart van VIABUY staat ook erg hoog aangeschreven en biedt zelfs meer voordelen. Maar het product is inmiddels wel ingehaald door de rekeningen van N26 en Revolut. Net als bij hen betaal je geen extra kosten voor bijvoorbeeld het opladen van de kaart via bankoverschrijving. Maar de jaarlijkse kosten zijn veel hoger. Je betaalt € 69,90 als aanschafprijs en na het 1e jaar 19,90 per jaar voor het gebruik ervan.

Je krijgt hier wel iets extra’s voor terug, namelijk een echte bankomgeving (net als bij N26, iCard en Revolut). Je kan de kaart daarmee ook gebruiken voor het overschrijven van geld naar andere rekeningen. Je kan de kaart dus gebruiken als alternatief voor een bankrekening. Bovendien kan je de kaart ook opladen via iDeal, maar wel tegen extra kosten. Bij Revolut en bunq kan dit laatste gratis.

Aanbieders Prepaid Creditcard