Prepaid Creditcard

Een prepaid creditcard kan erg handig zijn voor wie een creditcard wilt maar niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Het allergrootste voordeel van de prepaid creditcard is dat u hiermee geen grote schulden kunt maken. Een prepaid creditcard is namelijk een creditcard maar dan zonder een limiet. Met deze kaart kunt u simpelweg nooit meer geld opnemen dat wat erop staat. Wilt u de kaart gebruiken, dan moet u deze dus eerst opladen. De kaart is daarom voor veel mensen een veiligere keuze dan een gewone creditcard.


Net Een Echte Creditcard

De prepaidcreditkaart is erg handig voor het controleren van uw budget. U kunt namelijk nooit meer geld uitgeven dan wat er op de kaart staat. Hij is dus vooral makkelijk voor als u op vakantie gaat en geen onnodig risico wilt lopen. Of als u bijvoorbeeld bang bent voor diefstal. Ook is de kaart erg makkelijk voor het doen van online aankopen, voor het betalen van rekeningen of online winkelen. Bij een aantal aanbieders, zoals de ICS Mastercard, komt de kaart bovendien met een aankoopverzekering van 180 dagen. Dit is een groot voordeel om de kaart te gebruiken voor online winkelen.

Online winkelen gaat erg makkelijk met de prepaid creditkaart. U zorgt ervoor dat er geld op de kaart staat en dan kunt u hem gewoon gebruiken als een gewone creditcard. De winkelier weet het verschil niet. Daarom is de kaart erg handig voor bijvoorbeeld kinderen, of iemand die schulden heeft en budgetcontrole heeft. Veel mensen die kiezen voor de kaart willen minder risico en kiezen vanwege de zekerheid daarom voor een prepaid card.

Prepaid Creditcard Kopen

Er zijn best veel verschillende aanbieders bij wie u de Prepaid Creditcard kunt kopen. U moet hier vooral letten op de verborgen kosten. Er zijn best goede aanbieders maar ook een paar aanbieders die u beter kunt vermijden. Zo zijn er aanbieders waar u redelijk hoge kosten betaalt als u geld overmaakt, of -erger nog- de kaart niet eens gebruikt. Wij hebben voor u een overzicht van deze aanbieders en de kosten.

De Prepaid Creditcard is bij de meeste aanbieders niet gratis te kopen. Bij de meeste aanbieders betaalt u een vast bedrag per jaar. Dat bedrag ligt meestal tussen de 10 en 30 euro. Geld opnemen via de bankautomaat kost vaak ook geld, dat bedrag ligt dan tussen de 1,50 euro en vijf euro. Dit is afhankelijk van de aanbieder.

Maar ook betaalt u extra kosten voor het overmaken van saldo naar uw prepaid creditcard. Alleen bij de ICS Prepaid Mastercard is dit niet het geval. Voor de meeste mensen is deze aanbieder dan ook de beste keus. U bent namelijk de minste extra kosten kwijt. De kaart zelf kost 17,50 euro. Maar u bent vervolgens de minste extra kosten kwijt.

Een kaart die u gratis kunt kopen is die van Money2gocard.nl. Maar die prijs geldt alleen als u 200 euro op de kaart laat zetten. De kaart opladen kost echter wel geld, namelijk 2% van het bedrag. Dat is in dit geval dus 4 euro dat u betaalt. Bovendien is het verlengen van de kaart weer duurder en betaalt u ook per maand 2,50 euro als u de kaart niet meer gebruikt na 3 maanden. Bovendien blijft de rekening lopen als u de kaart niet annuleert.

Ook bij andere aanbieders zoals DB Cardservice rekenen extra kosten als u de kaart niet gebruikt of als u geld stort. Het percentage is echter wel lager, namelijk 1,50%. Verder zijn de extra kosten ook lager. De kaart is echter niet geschikt voor grote bedragen. Zo is het maximaal bedrag waarvoor u de kaart per jaar kunt gebruiken € 2.500,- Dat kan erg handig zijn voor een aantal mensen, maar de intensiever wilt gebruiken is dit totaal niet handig.

Een andere bekende aanbieders is VIABUY. Dit is een populaire aanbieder die veel reclame maakt voor haar product. Zij bieden het voordeel dat u ook online rekeningen kunt betalen en geld kunt overboeken naar bankrekeningen. Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld uw loon gestort te krijgen op uw creditcard rekening. Maar u betaalt wel veel: € 69,90 (1e jaar gratis, daarna 19,90 per jaar). De kaart is daarom voor veel mensen niet echt een goede keuze, vooral ook omdat de ICS prepaid Mastercard ook een online bankomgeving biedt. Zij bieden dus voor de meeste mensen dezelfde voordelen.