Virtuele Creditcard of online creditcard aanvragen

Digitale Creditcard Nederland

Ook in Nederland kunt u nu een virtuele creditcard aanvragen en voor niets online kopen. De virtuele creditcard is een digitale creditcard of online creditcard. Deze digitale, online creditcards zijn vaak gratis beschikbaar. Bij diverse aanbieders kunt u terecht voor een Visa of Mastercard virtual creditcard, de online prepaid creditcard.

De online creditcard is een virtuele Mastercard of Visa en is dus alleen online te gebruiken voor betalingen via internet, zoals online winkels en apps zoals Netflix, Disney+, Uber, enz. Je kan bij de meeste aanbieders ook een extra plastic of metalen variant aanvragen, dit is soms gratis of soms tegen een kleine vergoeding. Bekende aanbieders van de virtuele prepaid creditcard zijn Bunq, N26 en Revolut.

Een andere goede aanbieder is Neteller. Dit is een aanbieder die je kan gebruiken ook zonder app en gewoon via de browser.

Online Prepaid Creditcard

Bij een flink aantal aanbieders is de virtuele creditcard gratis. Als je de kaart 1 maand gebruikt, dan kan dit via Bunq. Bij Revolut is de kaart ook daarna nog gratis. Bij Neteller is die ook gratis, maar kost het opladen wel geld.

Bunq is een Nederlandse aanbieder met een Nederlandstalige app. Zodra je de app downloadt op je telefoon, dan kies je voor de spaarrekening of de bankrekening Easy Bank en dan krijg je een gratis virtuele kaart die direct te gebruiken is. Tot 250 euro kan dit eventueel zelfs zonder identificatie. Dit proces kost misschien 5 minuten en je kan de kaart direct opladen en gebruiken.

Virtuele Creditcard via Revolut

Een andere bekende aanbieder van virtuele creditcards is het Engelstalige Revolut. Via Revolut is de kaart altijd gratis te gebruiken en kan je zelfs meerdere virtuele kaarten gebruiken. Je kan ook eenmalige virtuele wegwerpkaarten gebruiken, en de Maestro variant van de kaart bestellen waarmee je in Nederland gewoon kan pinnen bij de super zoals met elke bankpas. De app is in het Engels, maar erg handig.

Bij Revolut kan je dus meerdere virtuele creditcards aanmaken als je dat zou willen, ook om ze bijvoorbeeld eenmalig te gebruiken en daarna weg te gooien. Óf je kan een kaart na gebruik zelfs “op slot” zetten of bevriezen. Vrijwel meteen na installatie van de app op je telefoon en de verplichte identificatie, kan je de virtuele creditcard gebruiken.

Virtuele Creditcard Opladen

Geld storten kan bij beide aanbieders direct via iDeal, maar je krijgt ook een eigen IBAN banknummer dat je kan gebruiken om geld te storten op de rekening. Je moet de creditcard rekening nog wel eerst even opladen, voordat je hem kan gebruiken. Bij bunq kan dat via instant SEPA, dan staat het geld direct op de rekening. Bij Revolut kost dat een halve of hele werkdag.

Via iDeal opladen kan ook bij beide banken. Bij Revolut moet je dan wel betalen met een rekening met dezelfde tenaamstelling. Je kan ook geld storten op de rekening via een betaalverzoek aan iemand anders.

Virtuele Creditcard direct gebruiken

Wil je direct van de kaart gebruik maken en een app in het Nederlands, dan is Bunq en Revolut een hele goede keuze. De virtuele creditcard is gratis aan te vragen via de speciale Bunq app.

Je kan bij Bunq zonder identificatie zelfs (tot 250 euro) direct geld storten via iDeal (zonder kosten) en je hoeft je dus ook niet meteen online te legitimeren voor het gebruik van de kaart. Bij Revolut gaat het bijna net zo snel, maar moet je wel eerst identificatieproces doorlopen.

Virtuele Creditcard Overige aanbieders

Een andere goede aanbieder met de app in het Nederlands waar je direct terecht kan is iCard. Je kunt bij deze twee aanbieders een prepaid visa card online via de mobiele telefoon app ontvangen. Bij iCard kan je na identificatie ook meerdere virtuele kaarten bestellen.

Daarnaast heb je natuurlijk ook N26, maar daar moet je de fysieke plastic kaart eerst bestellen, thuis ontvangen en activeren voordat je deze kaart kan gebruiken. Verder is het wel een hele fijne bankrekening. Zie hieronder de tabel meer informatie over verschillende aanbieders.

Prepaid CreditkaartAanschafkostenOplaadkosten iDealOplaadkosten IBAN
Bunq€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)2.5 %€ 0,00
Revolut€ 0,00€ 0,00€ 0,00
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00N/A€ 0,00
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 29,50 (je betaalt voor de kaart bij 1e keer opladen € 89,70 voor 3 jaar vooruit)
Virtuele + plastic kaart
1,75 %
gratis


Wat is een online credit card of digitale creditcard?

De virtuele creditcard is een zogenaamde virtuele prepaid creditcard waar u geld op moet storten om de kaart te gebruiken. Dit kan bij een aantal aanbieders behalve met een gewone bankoverschrijving ook met iDeal.

Aanvragen is erg makkelijk en gratis. Voor het opladen van de gratis virtuele creditcard betaalt u vaak wel een kleine bijdrage, maar er is ook een aanbieder zoals Revolut waar het opladen gratis kan via bankoverschrijving. Voor iDeal moet u vaak wel extra betalen, behalve via de speciale Bunq app.

Neteller Virtuele Credit Card

virtuele-creditcard-nederland

Voorheen waren er nog niet zo heel veel goede virtuele creditcard apps. De drie voornaamste aanbieders waren Pay2D.nl, Skrill en Neteller.com. Van deze aanbieders is alleen de website van Pay2D.nl in het Nederlands beschikbaar. Je kan deze kaart overigens ook in de winkel kopen, en dan krijg je direct de fysieke variant. Neteller.com is in het Engels maar biedt betere voorwaarden én lagere kosten. Bij beide aanbieders kunt u binnen 5 minuten al een virtuele creditcard in uw bezit hebben. Dit geldt ook voor Skrill.com, een zusteronderneming van Neteller.com.

Prepaid virtual credit card

Bij Neteller.com heb je geen app nodig, en kan je dit gewoon via de computer doen. Je hoeft alleen maar het online formulier in te vullen voor de virtuele kredietkaart (kies dan voor online payments). De virtuele creditcard activeer je dan door geld te storten op de kaart. Dat kan bijvoorbeeld via iDeal. De kosten hiervan zijn 2,5% van het bedrag dat u op de kaart stort. Kies je in plaats van iDeal voor bankoverschrijving dan zijn de kosten 1% en moet je een tot enkele dagen wachten tot de overboeking is verwerkt. Vermeld tijdens de overboeking wel het “reference number”, je Neteller Account ID in de omschrijving van de overboeking. Anders gaat het mis.

Wilt je direct de creditcard gebruiken, kies dan ook voor een iDeal overboeking (kosten 2,5%). Dit gaat ook makkelijker, vooral als je het Engels niet zo machtig bent. Je hebt bovendien direct het geld op je rekening staan en u kunt de virtuele creditcard direct gebruiken. Kies je voor de Net+ fysieke kaart, dan moet je overigens eerst een omslachtig identificatieproces doorlopen.


Virtuele Creditcard Nederland

De beperking van maximaal 300 euro opladen geldt trouwens niet bij Skrill en Neteller.com. Hier heb je een limiet van 720 euro zonder registratie. Zodra je de kaart registreert op naam en adres dan is er bijna geen limiet aan het gebruik van uw kaart. U kunt hem opladen zoveel als u wilt.

Als je alleen de virtuele kaart wilt is deze bovendien geschikt voor eenmalig gebruik. Het kost u verder niets. Maar als u de creditcard langer wilt gebruiken dan kan dat ook. Bovendien kunt u bij al deze aanbieders ook een fysieke prepaid creditkaart aanvragen. Dat kost dan 10 euro. De kaart is gekoppeld aan de virtuele kaart. Zij gebruiken dezelfde gegevens.

Aanbieders Prepaid Creditcard