Virtuele Creditcard of online creditcard aanvragen

Ook in Nederland kunt u nu een virtuele creditcard aanvragen en voor niets online kopen. Deze online creditcards zijn gratis. Bij diverse aanbieders kunt u terecht voor een Visa of Mastercard virtual creditcard. Dit is een online prepaid creditcard. De online creditcard is een virtuele Mastercard of Visa en is dus alleen online te gebruiken voor betalingen via internet, zoals online winkels, Netflix, enz. Maar je kan bij de meeste aanbieders ook een extra plastic of metalen variant aanvragen. Bekende aanbieders van de virtuele prepaid creditcard zijn Bunq, N26 en Revolut.

Prepaid creditcard online kopen

Bij een flink aantal aanbieders is de virtuele creditcard gratis. Een bekende Nederlandse aanbieder is Bunq. Zodra je de app downloadt op je telefoon, dan kies je voor travel card en dan krijg je een gratis virtuele kaart die direct te gebruiken is. Dit proces kost misschien 5 minuten en je kan de kaart direct gebruiken.

Je kan ook meerdere virtuele creditcards aanmaken als je dat zou willen, ook om ze bijvoorbeeld eenmalig te gebruiken en daarna weg te gooien. Óf je kan een kaart na gebruik ook “op slot” zetten of bevriezen. Geld storten kan direct via iDeal, maar je krijgt ook een eigen IBAN banknummer dat je kan gebruiken om geld te storten op de rekening. Je kan de kaart niet gebruiken als volwaardige bankrekening. Wil je dat wel, ga dan naar N26 of koppel de kaart met een Bunq premium account.

Een andere bekende aanbieder van virtuele creditcards is het Engelstalige Revolut. Vrijwel meteen na installatie van de app op je telefoon en de verplichte identificatie, kan je de virtuele creditcard gebruiken. Als je het premium account aanvraagt, kan je net zo veel virtuele creditcards aanvragen als je wilt. Je hebt helaas geen iDeal mogelijkheid, dus geld storten gaat via een gewone bankoverschrijving. Dus het enige nadeel is dat je dan een dag moet wachten tot het geld gestort is. Geld storten via een andere creditcard gaat wel direct.

Een andere goede aanbieder met de app in het Nederlands waar je direct terecht kan is iCard. Je kunt bij deze twee aanbieders een prepaid visa card online via de mobiele telefoon app ontvangen. Bij iCard kan je na identificatie ook meerdere virtuele kaarten bestellen.

Wil je direct van de kaart gebruik maken en een app in het Nederlands, dan is Bunq dus een hele goede keuze. De virtuele creditcard is gratis aan te vragen via de speciale Bunq app. Je kan direct geld storten via iDeal (zonder kosten) en je hoeft ook niet meteen online te legitimeren voor het gebruik van de kaart. Zodra je de app voor de eerste keer installeert, kies dan voor “Travelcard” en je krijgt direct gratis een virtuele creditcard. Je hoeft hier niet voor te betalen. Je betaalt pas zodra je een premium bankaccount opent of een fysieke kaart voor € 9,99 wilt ontvangen.

N26 – Gratis Prepaid Mastercard

N26 is een app dat komt met een gratis bankrekening en prepaid creditcard van Mastercard. Je kan gewoon geld overboeken vanaf een andere bankrekening. Enige nadeel is dat de app in het Engels is en dat je vaak geen auto’s kan huren. Je krijgt de creditcard gratis thuisgestuurd.

Revolut – Gratis Virtuele Visa Creditcard

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard die je alleen online gebruikt, dan is Revolut een goede keuze. Deze app is het Engels en komt dus met een gratis online creditcard van Visa. Je kan de kaart eenvoudig in- en uitschakelen. Binnen 10 minuten is je online creditcard klaar voor gebruik.

Bunq – Prepaid Credit Card in het Nederlands

Bunq komt met een Nederlandstalige app en Mastercard voor slechts 9.99 euro als eenmalige bijdrage. De virtuele kaart is gratis. Je kan de kaart gratis opladen o.a. via iDeal. De prepaid card van Bunq is een aanrader en is er een van Mastercard.

Wat is een online credit card of digitale creditcard?

De virtuele creditcard is een zogenaamde virtuele prepaid creditcard waar u geld op moet storten om de kaart te gebruiken. Dit kan bij een aantal aanbieders behalve met een gewone bankoverschrijving ook met iDeal. Aanvragen is erg makkelijk en gratis. Voor het opladen van de gratis virtuele creditcard betaalt u vaak wel een kleine bijdrage, maar er is ook een aanbieder zoals Revolut waar het opladen gratis kan via bankoverschrijving. Voor iDeal moet u vaak wel extra betalen, behalve via de speciale Bunq app.

Prepaid Creditkaart AanschafkostenOplaadkosten iDealOplaadkosten IBAN
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)2.5 %€ 0,00
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00N/A€ 0,00
Bunq€ 2,99 per maand€ 0,00N/A
Revolut€ 0,00€ 0,00€ 0,00
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 29,50 (je betaalt voor de kaart bij 1e keer opladen € 89,70 voor 3 jaar vooruit)
Virtuele + plastic kaart
1,75 %
gratis

Virtuele prepaid creditcard

virtuele-creditcard-nederland

Voorheen waren er nog niet zo heel veel goede virtuele creditcard apps. De drie voornaamste aanbieders waren Pay2D.nl, Skrill en Neteller.com. Van deze aanbieders is alleen de website van Pay2D.nl in het Nederlands beschikbaar. Je kan deze kaart overigens ook in de winkel kopen, en dan krijg je direct de fysieke variant. Neteller.com is in het Engels maar biedt betere voorwaarden én lagere kosten. Bij beide aanbieders kunt u binnen 5 minuten al een virtuele creditcard in uw bezit hebben. Dit geldt ook voor Skrill.com, een zusteronderneming van Neteller.com.

Prepaid virtual credit card

Bij Neteller.com heb je gene app nodig, en kan je dit gewoon via de computer doen. Je hoeft alleen maar het online formulier in te vullen voor de virtuele kredietkaart. Daarna heb je toegang tot de portal. Daar kan je de virtuele creditcard activeren door geld te storten op de kaart, dan kan bijvoorbeeld via iDeal. De kosten hiervan bedragen 2,5% van het bedrag dat u op de kaart stort. Kies je in plaats van iDeal voor bankoverschrijving dan moet je een dag wachten tot de overboeking is verwerkt. Vermeld tijdens de overboeking wel het “reference number”, je Neteller Account ID in de omschrijving van de overboeking. Anders gaat het mis.

Wilt je direct de creditcard gebruiken, kies dan ook voor een iDeal overboeking (kosten 2,5%). Dit gaat ook makkelijker, vooral als je het Engels niet zo machtig bent. Je hebt bovendien direct het geld op je rekening staan en u kunt de virtuele creditcard direct gebruiken.


Virtuele Creditcard Nederland

goedkoopste-prepaid-creditcard

Bij Pay2D.nl krijg je ook een prepaid creditcard online en zonder app maar hier werkt het net een beetje anders van bij Neteller. Na het invullen van het online formulier moet je de account namelijk per sms activeren. U ontvangt een code op uw nummer die u moet invoeren. Daarna moet je ook geld storten op uw account om de kaart te activeren. Dit kan via iDeal, de kosten zijn 2 euro. Dat is wel erg fijn, want dan heb je het geld direct op de kaart staan.

Je kunt trouwens maximaal 300 euro storten en minimaal 20 euro. Hierna kan je de kaart direct gebruiken. Dezelfde aanbieder biedt trouwens ook de Mycard2go. Deze richt zicht meer op de Duitse consumenten, maar je kan ook hier terecht voor de virtuele kaart.

De beperking van maximaal 300 euro opladen geldt trouwens niet bij Skrill en Neteller.com. Hier heb je een limiet van 720 euro zonder registratie. Zodra je de kaart registreert op naam en adres dan is er bijna geen limiet aan het gebruik van uw kaart. U kunt hem opladen zoveel als u wilt.

Als je alleen de virtuele kaart wilt is deze bovendien geschikt voor eenmalig gebruik. Het kost u verder niets. Maar als u de creditcard langer wilt gebruiken dan kan dat ook. Bovendien kunt u bij al deze aanbieders ook direct een fysieke prepaid creditkaart aanvragen. Dat kost 10 euro. De kaart is dan gekoppeld aan de virtuele kaart. Zij gebruiken dezelfde gegevens.

Aanbieders Prepaid Creditcard