Virtuele Creditcard

Ook in Nederland kunt u nu een virtuele creditcard aanvragen. Deze online creditcards zijn gratis. Bij diverse aanbieders kunt u terecht voor een Visa of Mastercard virtual creditcard. Dit is een online prepaid creditcard. De online creditcard is een virtuele Mastercard of Visa en is dus alleen online te gebruiken voor betalingen via internet, zoals online winkels, Netflix, enz.

Veruit de makkelijkste en goedkoopste virtuele creditcard is anno 2020 om een rekening te openen bij het Engelstalige Revolut. Vrijwel meteen kunt u de virtuele creditcard gebruiken. Geld storten gaat via een gewone bankoverschrijving, dus het enige nadeel is dat je vaak een dag moet wachten tot het geld gestort is. Geld storten via een andere creditcard gaat wel direct. Een andere aanbieder waar u direct terecht kunt is iCard. U kunt bij deze twee aanbieders een prepaid visa card online via de mobiele telefoon app ontvangen.

Wilt u direct van de kaart gebruik maken en een app in het Nederlands, dan is Bunq een hele goede keuze. De virtuele creditcard is gratis aan te vragen via de speciale Bunq app. U kunt direct geld storten via iDeal (zonder kosten) en u hoeft ook niet meteen legitimatie te laten zien voor het gebruik van de kaart. Zodra u de app voor de eerste keer installeert, kies dan voor “Travelcard” en u krijgt direct gratis een virtuele creditcard. U hoeft hier niet voor te betalen. U betaalt pas zodra je een premium bankaccount opent of een fysieke kaart voor € 9,99 wilt ontvangen.

N26 – Gratis Prepaid Mastercard

N26 is een app dat komt met een gratis bankrekening en prepaid creditcard van Mastercard. Je kan gewoon geld overboeken vanaf een andere bankrekening. Enige nadeel is dat de app in het Engels is en dat je vaak geen auto’s kan huren. Je krijgt de creditcard gratis thuisgestuurd.

Revolut – Gratis Virtuele Visa Creditcard

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard die je alleen online gebruikt, dan is Revolut een goede keuze. Deze app is het Engels en komt dus met een gratis online creditcard van Visa. Je kan de kaart eenvoudig in- en uitschakelen. Binnen 10 minuten is je online creditcard klaar voor gebruik.

Bunq – Prepaid Credit Card in het Nederlands

Bunq komt met een Nederlandstalige app en Mastercard voor slechts 9.99 euro als eenmalige bijdrage. De virtuele kaart is gratis. Je kan de kaart gratis opladen o.a. via iDeal. De prepaid card van Bunq is een aanrader en is er een van Mastercard.

Wat is een online credit card of digitale creditcard?

De virtuele creditcard is een zogenaamde virtuele prepaid creditcard waar u geld op moet storten om de kaart te gebruiken. Dit kan bij een aantal aanbieders behalve met een gewone bankoverschrijving ook met iDeal. Aanvragen is erg makkelijk en gratis. Voor het opladen van de gratis virtuele creditcard betaalt u vaak wel een kleine bijdrage, maar er is ook een aanbieder zoals Revolut waar het opladen gratis kan via bankoverschrijving. Voor iDeal moet u vaak wel extra betalen, behalve via de speciale Bunq app.

Prepaid Creditkaart AanschafkostenOplaadkosten iDealOplaadkosten IBAN
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)2.5 %2.5 %
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00N/A€ 0,00
Bunq€ 0,00 (Virtuele Creditcard)€ 0,00N/A
Pay2DPay2D€ 0,00 (Virtuele Creditcard)€ 2,00€ 1,00
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 29,50 (je betaalt voor de kaart bij 1e keer opladen € 89,70 voor 3 jaar vooruit)
Virtuele + plastic kaart
1,75 %
gratis
GWKPrepaid Creditcards Vergelijken€ 19,95
Virtuele + plastic kaart
3 %3 %

Virtuele prepaid creditcard

virtuele-creditcard-nederland

De drie voornaamste aanbieders zijn Pay2D.nl, Skrill en Neteller.com. Van deze aanbieders is alleen de website van Pay2D.nl in het Nederlands beschikbaar. Neteller.com is in het Engels maar biedt betere voorwaarden én lagere kosten. Bij beide aanbieders kunt u binnen 5 minuten al een virtuele creditcard in uw bezit hebben. Dit geldt ook voor Skrill.com, een zusteronderneming van Neteller.com.

Prepaid virtual credit card

Bij Neteller.com hoeft u alleen maar het online formulier in te vullen voor een virtuele kredietkaart. Daarna heeft u toegang tot de portal. Daar kunt u uw nieuwe virtuele creditcard activeren door geld te storten op de kaart. De kosten hiervan bedragen 2,5% van het bedrag dat u op de kaart stort. U moet wel vaak een dag wachten tot de overboeking is verwerkt. Vermeld tijdens uw overboeking dan in ieder geval het “reference number”, je Neteller Account ID in de omschrijving van de overboeking.

Wilt u direct uw creditcard gaan gebruiken, kies dan voor een iDeal overboeking (kosten 2,5%). Dit gaat ook makkelijker, vooral als u het Engels niet zo machtig bent. U heeft bovendien direct het geld op uw rekening staan en u kunt de virtuele creditcard direct gebruiken.


Virtuele Creditcard Nederland

goedkoopste-prepaid-creditcard

Bij Pay2D.nl krijgt u ook een prepaid creditcard online maar hier werkt het net een beetje anders van bij Neteller. Na het invullen van het online formulier moet u uw account namelijk per sms activeren. U ontvangt een code op uw nummer die u moet invoeren. Daarna moet u ook geld storten op uw account om uw kaart te activeren. Dit kan via iDeal, de kosten zijn 2 euro. Dat is wel erg fijn, want dan heeft u het geld direct op de kaart staan.

U kunt trouwens maximaal 300 euro storten en minimaal 20 euro. Hierna kunt u de kaart direct gebruiken. Dezelfde aanbieder biedt trouwens ook de Mycard2go. Deze richt zicht meer op de Duitse consumenten, maar u kunt ook hier terecht voor de virtuele kaart.

De beperking van maximaal 300 euro opladen geldt trouwens niet bij Skrill en Neteller.com. Hier heeft u een limiet van 720 euro zonder registratie. Zodra u de kaart registreert op naam en adres dan is er bijna geen limiet aan het gebruik van uw kaart. U kunt hem opladen zoveel als u wilt.

Als u alleen de virtuele kaart wilt is deze bovendien geschikt voor eenmalig gebruik. Het kost u verder niets. Maar als u de creditcard langer wilt gebruiken dan kan dat ook. Bovendien kunt u bij al deze aanbieders ook direct een fysieke prepaid creditkaart aanvragen. Dat kost 10 euro. De kaart is dan gekoppeld aan de virtuele kaart. Zij gebruiken dezelfde gegevens.