Online creditcard

Een online creditcard is een virtuele creditcard die je alleen voor betalingen op het internet kan gebruiken. Een virtuele prepaid creditcard is handig in gebruik en vaak gratis. Je kan virtuele credit card snel en makkelijk aanvragen, bijvoorbeeld via Pay2D of Neteller.com. Na ontvangst en e-mail of mobiele telefoon verificatie kan je ze direct gebruiken.


virtuele-prepaid-creditkaartBij beide aanbieders kunt u direct een online creditcard prepaid ofwel een virtuele creditkaart bestellen. De kaarten zijn bovendien anoniem in gebruik. Je kan ze dus prima gebruiken als tijdelijke creditcard. U kunt ze direct na ontvangst gebruiken, vaak al binnen 10 minuten Nadat u ze via de e-mail geactiveerd heeft, hoeft u ze alleen maar op te laden om ze daadwerkelijk te gebruiken.

Beide kaarten kan je opladen via iDeal of via bankoverschrijving. De Neteller.com kaart kan je ook vanuit andere landen opladen via vouchers of direct in speciale servicewinkels. De percentages van de kosten zijn over het algemeen niet zo hoog en is betaalbaar. Een anonieme niet-geverifieerde kaart bij Neteller.com kan maximaal € 780 euro dragen. Maar als je de adresgegevens bevestigt is er geen limiet. De virtuele kaart van Pay2D heeft een limiet van 2.500 euro per jaar of € 20.000 euro als je upgrade naar de prokaart.

Je kan je gemakkelijk en kosteloos registreren voor de Pay2D virtuele creditcard. Om dit te doen klik je op ‘Registreer (inschrijven) – het is gratis’ en volg de registratiestappen online. Onmiddellijk nadat je de registratie hebt voltooid is pay2d virtueel actief. Let op, om de registratie te kunnen voltooien, heb je een mobiele telefoon en een geldig e-mailadres nodig.

Prepaid Creditkaart AanschafkostenOplaadkosten iDealOplaadkosten IBANKosten voor niet gebruik
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)1 %gratis
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00N/A€ 0,00€ 0,00
Pay2D€ 0,00 (Virtuele Creditcard)€ 2,00€ 1,00€ 1,50 per maand
(na 12 maanden)
Money2GoPrepaid Creditcards Vergelijken€ 9,95 (1e jaar)
€ 19.95 (daarna)
Virtuele + plastic kaart
2 %Opladen via IBAN niet beschikbaar€ 2,50 per maand (na 3 maanden niet gebruik)
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 29,50 (je betaalt voor de kaart bij 1e keer opladen € 89,70 voor 3 jaar vooruit)
Virtuele + plastic kaart
1,75 %
gratis
€ 0,00
GWKPrepaid Creditcards Vergelijken€ 19,95
Virtuele + plastic kaart
3 %3 %€ 3,50

Virtuele Creditcard Vergelijken

Er is geen duidelijke winnaar in de vergelijking tussen de twee kaartaanbieders. Ze zijn beiden snel en makkelijk in gebruik. Neteller.com is een grote internationale speler en biedt dus meer gebruiksgemak. Maar de kaartinfo en de website is alleen in het Engels en niet in Nederlands beschikbaar. Pay2D is wel in het Nederlands beschikbaar.

Bovendien is Pay2D iets goedkoper in gebruik om bijvoorbeeld via iDeal de kaart op te laden. De kosten zijn slechts €1 euro per keer. Bij Neteller.com is dit 1%. Vanaf 100 euro is Pay2D dus goedkoper. Neteller biedt trouwens wel nog veel meer opties om op te laden. Via beide aanbieders kan je opladen via iDeal en via een normale bankoverschrijving. Maar via Neteller.com kan je de kaart ook opladen via onder andere een Visa Creditcard en MasterCard maar ook via Bitcoin, Mister Cash en via speciale winkels.

Als u alleen de virtuele kaart wilt is deze bovendien geschikt voor eenmalig gebruik. Het kost u verder niets. Maar als u de creditcard langer wilt gebruiken dan kan dat ook. Bovendien kunt u bij al deze aanbieders ook direct een fysieke prepaid creditkaart aanvragen. Dat kost 10 euro. De kaart is dan gekoppeld aan de virtuele kaart. Zij gebruiken dezelfde gegevens.