Online creditcard

Een online creditcard is een virtuele creditcard die je alleen voor betalingen op het internet kan gebruiken. Een virtuele prepaid creditcard is handig in gebruik en vaak gratis. Je kan een virtuele creditcard snel en makkelijk aanvragen, bijvoorbeeld via Bunq, N26, Revolut, Pay2D of Neteller.com. Na ontvangst en e-mail of mobiele telefoon verificatie kan je ze direct gebruiken.

Veruit de makkelijkste en goedkoopste virtuele creditcard is anno 2021 om een rekening te openen bij het Nederlandse Bunq, het Duitse N26 of Engelse Revolut. Bij Bunq heb je via de app direct gratis een virtuele creditcard, die je ook meteen kan gebruiken. Je kiest hiervoor voor de Travelcard, maar je hoeft die kaart niet fysiek te bestellen. Geld storten gaat via een gewone bankoverschrijving, of iDeal. Geld storten via een andere creditcard kan ook direct.

Bij Revolut heb je overigens direct wegwerp virtuele creditkaarten, die je maar eenmalig hoerft te gebruiken. Een andere aanbieder waar u direct terecht kunt is iCard. U kunt bij aanbieders een prepaid visa card of mastercard online via de mobiele telefoon app ontvangen.

Wilt u direct van de kaart gebruik maken en een app in het Nederlands, dan is Bunq een hele goede keuze. De virtuele creditcard is gratis aan te vragen via de speciale Bunq app. U kunt direct geld storten via iDeal (zonder kosten) en u hoeft ook niet meteen legitimatie te laten zien voor het gebruik van de kaart. Zodra u de app voor de eerste keer installeert, kies dan voor “Travelcard” en u krijgt direct gratis een virtuele creditcard. U hoeft hier niet voor te betalen. U betaalt pas zodra je een premium bankaccount opent of een fysieke kaart voor € 9,99 wilt ontvangen.

N26 – Gratis Prepaid Mastercard

N26 is een app dat komt met een gratis bankrekening en prepaid creditcard van Mastercard. Je kan gewoon geld overboeken vanaf een andere bankrekening. Enige nadeel is dat de app in het Engels is en dat je vaak geen auto’s kan huren. Je krijgt de creditcard gratis thuisgestuurd.

Revolut – Gratis Virtuele Visa Creditcard

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard die je alleen online gebruikt, dan is Revolut een goede keuze. Deze app is het Engels en komt dus met een gratis online creditcard van Visa. Je kan de kaart eenvoudig in- en uitschakelen. Binnen 10 minuten is je online creditcard klaar voor gebruik.

Bunq – Prepaid Credit Card in het Nederlands

Bunq komt met een Nederlandstalige app en Mastercard voor slechts 9.99 euro als eenmalige bijdrage. De virtuele kaart is gratis. Je kan de kaart gratis opladen o.a. via iDeal. De prepaid card van Bunq is een aanrader en is er een van Mastercard.

Bij beide aanbieders kunt u direct een online creditcard prepaid ofwel een virtuele creditkaart bestellen. De kaarten zijn bovendien anoniem in gebruik. Je kan ze dus prima gebruiken als tijdelijke creditcard. U kunt ze direct na ontvangst gebruiken, vaak al binnen 10 minuten Nadat u ze via de e-mail geactiveerd heeft, hoeft u ze alleen maar op te laden om ze daadwerkelijk te gebruiken.

Beide kaarten kan je opladen via iDeal of via bankoverschrijving. De Neteller.com kaart kan je ook vanuit andere landen opladen via vouchers of direct in speciale servicewinkels. De percentages van de kosten zijn over het algemeen niet zo hoog en is betaalbaar. Een anonieme niet-geverifieerde kaart bij Neteller.com kan maximaal € 780 euro dragen. Maar als je de adresgegevens bevestigt is er geen limiet. De virtuele kaart van Pay2D heeft een limiet van 2.500 euro per jaar of € 20.000 euro als je upgrade naar de prokaart.

Je kan je gemakkelijk en kosteloos registreren voor de Pay2D virtuele creditcard. Om dit te doen klik je op ‘Registreer (inschrijven) – het is gratis’ en volg de registratiestappen online. Onmiddellijk nadat je de registratie hebt voltooid is pay2d virtueel actief. Let op, om de registratie te kunnen voltooien, heb je een mobiele telefoon en een geldig e-mailadres nodig.

Prepaid Creditkaart AanschafkostenOplaadkosten iDealOplaadkosten IBAN
Net+€ 0,00 (Virtuele Creditcard)2.5 %€ 0,00
N26Prepaid Creditcards Vergelijken€ 0,00N/A€ 0,00
Bunq€ 2,99 per maand€ 0,00N/A
Revolut€ 0,00€ 0,00€ 0,00
VIABUYPrepaid Creditcards Vergelijken€ 29,50 (je betaalt voor de kaart bij 1e keer opladen € 89,70 voor 3 jaar vooruit)
Virtuele + plastic kaart
1,75 %
gratis

Virtuele Creditcard Vergelijken

Er is geen duidelijke winnaar in de vergelijking tussen de twee kaartaanbieders. Ze zijn beiden snel en makkelijk in gebruik. Neteller.com is een grote internationale speler en biedt dus meer gebruiksgemak. Maar de kaartinfo en de website is alleen in het Engels en niet in Nederlands beschikbaar. Pay2D is wel in het Nederlands beschikbaar.

Bovendien is Pay2D iets goedkoper in gebruik om bijvoorbeeld via iDeal de kaart op te laden. De kosten zijn slechts €1 euro per keer. Bij Neteller.com is dit 1%. Vanaf 100 euro is Pay2D dus goedkoper. Neteller biedt trouwens wel nog veel meer opties om op te laden. Via beide aanbieders kan je opladen via iDeal en via een normale bankoverschrijving. Maar via Neteller.com kan je de kaart ook opladen via onder andere een Visa Creditcard en MasterCard maar ook via Bitcoin, Mister Cash en via speciale winkels.

Als u alleen de virtuele kaart wilt is deze bovendien geschikt voor eenmalig gebruik. Het kost u verder niets. Maar als u de creditcard langer wilt gebruiken dan kan dat ook. Bovendien kunt u bij al deze aanbieders ook direct een fysieke prepaid creditkaart aanvragen. Dat kost 10 euro. De kaart is dan gekoppeld aan de virtuele kaart. Zij gebruiken dezelfde gegevens.

Aanbieders Prepaid Creditcard