Oplaadbare creditcard

Een oplaadbare creditcard is een prepaid creditcard waarmee u niet zo snel schulden maakt zoals bij de gewone creditcard wel het geval is. De kaart is vaak ook goedkoper dan een gewone creditcard. De oplaadbare creditcard aanvragen is eenvoudig. De kaart wordt steeds populairder in gebruik in Nederland en België. In andere landen zoals de VS en Engeland is hij al veel normaler dan hier.

De kaart is vrij makkelijk om te kopen en te gebruiken. U schrijft het geld over naar de rekening van de kaart via uw bankrekening en hierna kunt u over dit geld beschikken via uw kaart. U gebruikt de kaart dus als een gewone creditkaart. U kunt ermee in restaurants betalen, online winkelen en gebruiken om vliegtickets te kopen.

U kunt echter geen schulden maken zoals bij andere creditkaarten. U kunt namelijk niet meer geld opnemen als u zelf van tevoren op de kaart stort. De kaart is daarmee erg handig voor bijvoorbeeld uzelf, uw kinderen, of vrienden en familie.

Oplaadbare Creditcard kopen

Vooral als u kiest voor een aanbieder zoals ICS bent u in veel gevallen bovendien goedkoper uit dan met een normale creditcard. Er zijn ook aanbieders zoals Money2Go die de kaart gratis aanbieden, maar u betaalt dan wel extra geld voor het opladen van de creditcard. Dat is dan 2,5% van het bedrag dat u oplaadt. ALs u de kaart niet voor meer dan 500 euro gebruikt bent u in dat geval goedkoper. Wanneer u meer dan 500 euro gaat gebruiken dan kunt u beter bij een andere aanbieder terecht.

Wij hebben voor u verschillende aanbieders van de oplaadbare creditkaarten op een rijtje gezet. We kijken hier dan vooral welke aanbieder in welke situatie de beste kan zijn voor u. De oplaadbare creditkaarten kunt u erg eenvoudig online kopen, maar ook vindt u ze in de winkel. Primera verkocht voorheen de V1 prepaidkaart maar is daar inmiddels mee gestopt. Ook bij de GWK kunt u trouwens terecht voor een prepaid kaart.

Zelf oplaadbare creditcard

Een zelf oplaadbare creditcard bestaat trouwens nog niet. U kunt wel automatisch geld overschrijven via de bank, bijvoorbeeld via een automatische overschrijving. Maar helaas hebben de banken nog niet gedacht om een zelfoplaadbare kaart te maken. Dit is in feite een debitkaart, een gewone bankkaart, en niet een creditkaart.

Het zou echter supereenvoudig zijn om een echte zelfoplaadbare creditcard te hebben. Als je de kaart dus gebruikt, dan haalt de kaart automatisch het geld op via een gekoppelde bankrekening. De kaart moet dan net als de debitkaart direct controleren of er voldoende saldo is. In feite moet dit niet moeilijk zijn om te maken, maar dan is er meteen minder geld te halen voor de banken. Het is wel een mooie kans voor een nieuwe marktpartij wellicht.

Aanbieders Prepaid Creditcard